Reklama
Składniki:

- puszka serc karczocha (marynowanych, 300 ml)
- opakowanie mieszanki sałat
- 10 cienkich plasterków szynki wędzonej

Sos:

- po 2 łyżeczki oliwy, soku z cytryny, octu białego winnego i miodu
- sól
- pieprz
- czosnek

Reklama
Przygotowanie:

1. Sałaty opłukać, dokładnie osuszyć i porwać na mniejsze kawałki.

2. Karczochy osączyć z zalewy.

3. Przygotować sos: oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, octem i miodem. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku (ew. trochę oregano), sól i pieprz.

4. Sałatę i karczochy przełożyć do salaterki, polać sosem.

Reklama

5. Na koniec dołożyć zwinięte w rulon plastry szynki.

Reklama
Reklama
Reklama