Reklama
Składniki:

- główka karbowanej sałaty
- 40 dag piecz. schabu
- 5 plastrów boczku
- 6 pomidorów
- papryka
- 20 czarnych oliwek

Reklama

Sos:
- pół szklanki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżki sosu sojowego

Przygotowanie:

1. Schab pokroić w grube plastry.

2. Boczek pokroić w paski, zrumienić na suchej patelni, osączyć z tłuszczu.

3. Warzywa oczyścić, opłukać. Sałatę osuszyć, porwać na kawałki. Paprykę pokroić w paseczki, pomidory na ćwiartki. Przygotowane warzywa połączyć z oliwkami.

Reklama

4. Składniki sosu wymieszać, połową polać warzywa. Sałatę rozłożyć na 4 talerze, obłożyć plastrami schabu, warzywami, posypać zrumienionymi paseczkami boczku. Polać resztą sosu.

Reklama
Reklama
Reklama