Ryżowa sałatka z pieczarkami

Opublikowano: 02.06.2011, 09:51
Reklama
Składniki:
- 2 małe torebki ryżu długoziarnistego
- 30 dag pieczarek
- 3 mięsiste pomidory
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 3 młode marchewki
- 1/2 pęczka natki
- biały ocet balsamiczny
- mały ząbek czosnku
- przyprawa typu vegeta
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Ryż ugotuj w posolonej wodzie, odcedź, ostudź.
2. Posiekaj cebulę, pieczarki oczyść i pokrój na ćwiartki, skrop sokiem z cytryny. Na maśle podsmaż pieczarki i cebulkę. Dodaj pokrojoną w cieniutkie półplasterki marchewkę. Oprósz vegetą i wszystko razem podduś.
Reklama
3. Pomidory pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, miąższ posiekaj w drobną kosteczkę. Wymieszaj z ryżem, natką i duszonymi warzywami. Przypraw octem, roztartym czosnkiem, solą i pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama