Piramidka z bobu
Zielono-czerwona przekąska

Opublikowano: 25.02.2010, 09:37
Reklama
Przygotowanie ok. 30 min * 1 porcja – ok. 225 kcal
Składniki na 4 porcje:
- 50 dag świeżego lub mrożonego bobu
- 2 pomidory
- 2 jajka
- świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- łyżka francuskiej musztardy
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Reklama
Sposób wykonania:
1. Bób ugotuj w osolonym wrzątku, przestudź, zdejmij skórkę.
2. Umyte pomidory pokrój na plastry.
3. Jajka umyj, ugotuj na twardo, przestudź, obierz ze skorupki, pokrój na plastry, odłóż połowę jednego żółtka.
4. Posiekaj odłożone żółtko, połącz z musztardą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszaj, dodaj oliwę.
5. Z bobu, pomidorów i jajek ułóż piramidkę, polej sosem, schłodź.
Reklama
Kulinarne inspiracje - forum >>
Reklama
Reklama
Reklama