Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1/2 główki sałaty
  • wędzona pierś kurczaka
  • 10 dag suszonych moreli
  • łyżka musztardy francuskiej
  • 1/4 szklanki oleju roślinnego
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • posiekany ząbek czosnku
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • łyżeczka miodu
  • 1/2 szklanki białego wina
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

1. Sałatę porwij na kawałki.
2. Morele przekrój na cienkie plasterki i zalej winem.
3. Kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.
4. Z podanych składników przygotuj sos.
5. Sałatę wymieszaj z kurczakiem i morelami.
6. Polej przygotowanym sosem.
7. Najlepiej podawać z pieczywem.

Reklama

Przepis z "Poradnika domowego"

Reklama
Reklama
Reklama