Reklama
Ilość kalorii: 90
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 8
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • główka sałaty
  • seler
  • papryka
  • 2 marchwie
  • por
  • 3 dymki
  • 20 dag szynki
  • 10 dag kiełków
  • 2 ząbki czosnku
  • 8 łyżek oleju
  • słodko-kwaśny sos chilli
  • mielona kolendra
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Warzywa oczyść, obierz. Marchew i seler zetrzyj na grubej tarce. Dymkę posiekaj z częścią szczypioru. Por pokrój w półplasterki, a paprykę w kostkę. Warzywa włóż na patelnię z olejem, podlej wodą. Dopraw kolendrą, czosnkiem, solą i pieprzem. Smaż, mieszając, ok. 10 min. Dodaj kiełki i pokrojoną szynkę. Dopraw sosem chilli. Wymieszaj, ostudź.
  2. Ze środka główki sałaty wyjmij 8–12 ładnych listków w kształcie koszyczków i napełnij je sałatką. Ułóż na półmisku. Podawaj z czosnkowymi grzankami z bagietki.
Reklama
Reklama
Reklama