Reklama
Składniki:

20 dag makaronu (kokardki),
4 dag pestek słonecznika,
1 puszka kukurydzy,
1 pęczek rzodkiewek,
40 dag ogórka sałatkowego ,
40 dag pomidorów,
1 mała cebula,
3 łyżki octu balsamowego,
6 łyżekoliwy z oliwek,
2 łyżki miodu,
rzeżucha,
sól,
pieprz,
koperek,
szczypiorek.

Reklama
Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą odsączyć i ostudzić. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Kukurydzę osączyć. Rzodkiewki pokroić na połówki, oogórka i pomidory w kostkę. Koperek o szczypiorek posiekać. Cebulę pokroiś w połrążki. Sos: Ocet wymieszać z cebulką, zieleniną, solą i pieprzem, oliwą i miodem. Polać nim makaron i warzywa, przyprawić, schłodzić i posypać rzeżuchą.

Reklama
Reklama
Reklama