Reklama
Składniki:

- 50 dag ziemniaków
- 2 czerwone cebule
- 2 kiszone ogórki
- zioła

Reklama

Na sos:
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka octu winnego
- zielenina
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

1. Ziemniaki wyszoruj, nie obieraj, zalej osolonym wrzątkiem, ugotuj, przestudź, obierz, pokrój w talarki.

2. Cebulę obierz, pokrój w krążki, potnij w plasterki kiszone ogórki (możesz ich nie obierać).

3. Delikatnie wymieszaj ziemniaki z cebulą i ogórkami, posyp suszonymi lub świeżymi ziołami.

Reklama

4. Połącz sól, pieprz i ocet, gdy sól się rozpuści, wlej olej, polej sałatkę, posyp zieleniną, wstaw do lodówki. Serwuj oddzielnie lub np. z kotletami schabowymi.

Reklama
Reklama
Reklama