Kartoflana sałatka z cebulą

Opublikowano: 06.10.2009, 10:22
Reklama
Składniki:
- 50 dag ziemniaków
- 2 czerwone cebule
- 2 kiszone ogórki
- zioła
Reklama
Na sos:
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka octu winnego
- zielenina
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Ziemniaki wyszoruj, nie obieraj, zalej osolonym wrzątkiem, ugotuj, przestudź, obierz, pokrój w talarki.
2. Cebulę obierz, pokrój w krążki, potnij w plasterki kiszone ogórki (możesz ich nie obierać).
3. Delikatnie wymieszaj ziemniaki z cebulą i ogórkami, posyp suszonymi lub świeżymi ziołami.
Reklama
4. Połącz sól, pieprz i ocet, gdy sól się rozpuści, wlej olej, polej sałatkę, posyp zieleniną, wstaw do lodówki. Serwuj oddzielnie lub np. z kotletami schabowymi.
Reklama
Reklama
Reklama