Jesienna sałatka

Opublikowano: 27.05.2008, 22:09
Reklama
Składniki:
kolendra,
pieprz,
gałka muszkatołowa,
curry,
1 bakłażan,
2 cukinie,
2 papryki czerwone,
40 dag pieczarek,
2 cebule,
1/4 szklanki oliwy,
50 dag jogurtu naturalnego,
5 dag ostrego żółtego sera,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Bakłażana obrać ze skórki i pokroić w kostkę, posolić i zostawić na 20 minut żeby puścił sok. Cebulę, cukinię, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Przyprawy podsmażyć na oliwie, następnie doda cukinię i paprykę, gdy lekko zmiękną dodać bakłażana i wszystko dusim pod przykryciem. Pieczarki udusić na patelni, dodać do warzyw. GDy zmiękną, wlać jogurt i wsypać starty ser, wymieszać, doprawiać do smaku.
Reklama
Reklama
Reklama