Reklama
Składniki:
20 dag salami,
10 dag szynki,
6 jajek,
2 pomidory,
1 czerwona papryka,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
4 dag mrożonego groszku,
4 dag mrożonej fasoli szparagowej,
5 łyżek oleju,
mielona papryka,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Salami pokroić w plasterki szynkę w słupki. Obraną cebulę i czosnek posiekać. Pomidory sprzayć, obrac i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju, dodać pomidory, paprykę, fasolkę i groszek, wymieszać. Dusić 15 minut i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Dodać wędlinę i wymieszać. W masie zrobić 6 dołków, wbić w nie po jajku i przykryć 6 plastrami salami. Zapiekać w temp. 200 st. C przez 7 minut.
Reklama
Reklama
Reklama