Reklama
Składniki:

- 40 dag czerwonej kapusty
- 1 gruszka, np. konferencja
- kilka orzechów pistacjowych
- kawałek pora
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, opłukać, drobno poszatkować, przelać wrzątkiem, dokładnie osączyć. Gruszkę umyć, pokroić w plasterki, można w słupki, umytego pora pokroić w bardzo cienkie słupki. Warzywa włożyć do salaterki, musztardę wymieszać z octem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z oliwą. Sosem polać sałatkę, posypać drobno posiekanymi orzechami, schłodzić, przed podaniem wymieszać.

Reklama

Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama