Chrzanowa surówka

Opublikowano: 25.03.2008, 23:09
Reklama
Składniki:
5 łyżek utartego chrzanu,
3 jabłka,
3 pomarańcze,
2 jajka,
2/4 szklanki jogurtu,
1 łyżka oliwy z oliwek,
cukier,
sól,
sok z cytryny.
Reklama
Przygotowanie:
Wymieszać chrzan z jogurtem i jedną łyżką oliwy. Umyte i obrane jabłka cienko pokroić. Skropić sokiem z cytryny. Wymieszać z chrzanem. Umyte i obrane pomarańcze poroić w ćwierćkrążki. Dodać do chrzanu. Jajka ugotować na twardo. Obrać i posiekać. Wymieszać z surówką. Posolić. Dodać cukier i sok z cytryny do smaku. Surówka idealnie pasuje do smażonych ryb.
Reklama
Reklama
Reklama