Chrupiąca sałatka z papryki

Opublikowano: 26.10.2010, 09:16
Reklama
Składniki:
- 2 strąki żółtej papryki
- 1 ogórek sałatkowy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 10 dag białego sera
- świeże oregano
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Papryki umyj, wytrzyj, pokrój w paski, usuń nasionka. Przełóż do salaterki.
2. Ogórek umyj, wytrzyj, możesz obrać ze skórki, pokrój w dużą kostkę. Posyp nim paprykę, całość skrop oliwą z oliwek.
3. Sałatkę posyp pokruszonym białym serem. Oprósz solą, pieprzem i ewentualnie listkami oregano.
Reklama
4. Sałatka doskonale smakuje podana ze świeżym białym pieczywem.
Reklama
Reklama
Reklama