Reklama
Składniki:

1/4 sałaty lodowej,
garść listków szpinaku,
10 pomidorków cherry,
1 łyżka orzeszków piniowych,
15 dag łososia,
1 łyżka masła,
1/2 cytryny.

Reklama

Sos:
1/4 średniej cebuli,
1 ząbek czosnku,
1 łyżka octu winnego,
1 łyżka musztardy,
1 łyżka miód,
100 ml oliwy z oliwek ,
1/2 łyżeczki oregano i tymianku,
sól.
pieprz

Przygotowanie:
Reklama

W kostkę pokroić rybę. Oprószyć solą, pieprzem. Skropić sokiem cytrynowym. Przenieść na blaszkę i posmarować masłem. Piec w temp. 200 st. C przez 10 minut. Wszystkie skłądniki sosu zmiksować. Orzeszki podprażyć na suchej patelni. Na talerzu ułożyć: liście sałaty, szpinak, przekrojone na pół pomidorki i łososia. Polać sosem. Posypać orzeszkami.

Reklama
Reklama
Reklama