Sałatka zimowa

Opublikowano: 23.10.2007, 16:43
Reklama
Składniki:
- 2 główki kapusty
- 4 strąki papryki
- 1 kg marchewki
- 2 kg ogórków
- 4 cebule
- 2 pęczki koperku
- ziarna pieprzu
- ziarna ziela angielskiego
- oliwa z oliwek
- 10 szklanek przegotowanej wody
- 1 szklanka octu
- 9 łyżek cukru
Reklama
Przygotowanie:
Kapustę poszatkować, paprykę pokroić na paski, marchewkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, ogórki pokroić na plasterki, a cebule w krążki, koperek posiekać. Rozdrobnione składniki wymieszać z pieprzem i zielem angielskim. Wodę wymieszać z octem, cukrem i solą. Słoiki napełnić warzywami, a potem zalewą. Do każdego wlać na wierzch 1–2 łyżki oliwy. Słoiki zamknąć, pasteryzować 10–15 minut.
Reklama
Reklama
Reklama