Powidła śliwkowo-jabłkowe - sprawdź wyśmienity przepis
Powidła śliwkowo-jabłkowe to doskonały dodatek do kanapek, ciast i naleśników. Zrób najlepsze na świecie, z naszym przepisem!
Opublikowano: 09.06.2008, 15:57
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3 kg wydrylowanych śliwek,
 - 1,5 kg jabłek,
 - 1 kg cukru.
 
Przygotowanie:
- Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne. Wymieszać ze śliwkami. Podgrzewać sześć godzin na małym ogniu. Co jakiś czas zamieszać.
 - Następnego dnia również ogrzewać na małym ogniu przez sześć godzin. Następnie wsypać cukier. Dokładnie wymieszać. Podgrzewać dwie godziny. Często mieszać. Uważać, żeby nie przypalić.
 - Rozlać do słoików.
 
Reklama
Reklama
Reklama

