Pomidory w pikantnej marynacie

Opublikowano: 07.06.2008, 22:33
Reklama
Składniki:
1 kg pomidorów,
4 ząbki posiekanego czosnku,
2 papryczki chili oczyszczone z pestek i pokrojone drobno,
roztwór octu spirytusowego 3 lub 5% ( 1 część octu na 2 lub 3 części wody),
2 łyżki oleju,
1 łyżeczka cukru,
1 łyżeczka soli.
Reklama
Przygotowanie:
Pomidory podzielić na ćwiartki. Część wymieszać z czosnkiem, resztę z pokrojoną drobno papryczką chili. Do litrowego słoja wlać na dno dwie łyżki oleju, układać warstwami pomidory z czosnkiem i z papryczką. Zalać 3-5 % roztworem octu przyprawionym solą i cukrem, szczelnie zamknąć.
Reklama
Reklama
Reklama