Reklama
Składniki:

- 1 kg kolorowej papryki
- liście laurowe
- 4 główki czosnku
- gorczyca
- rozmaryn
- ziele angielskie
- 100 ml octu 10%
- 0,5 l wody
- 10 dag cukru
- 1 łyżka soli
- pieprz w ziarnach

Reklama
Przygotowanie:

1. Paprykę dokładnie umyj, oczyść z nasion i pokrój na drobne paski.

2. Czosnek obierz, pokrojoną paprykę włóż do słoików, gęsto przekładając ząbkami czosnku. Do każdego słoika włóż kilka ziaren pieprzu, ziela, gorczycy, liść laurowy i rozmaryn.

3. Zagotuj wodę z octem, cukrem
i solą, gotuj 10 min na małym ogniu.

Reklama

4. Gorącą zalewą zalej paprykę, by była całkowicie zakryta. Słoiki zamknij, pasteryzuj 25 min.

Reklama
Reklama
Reklama