Reklama
Składniki:

2 kg papierówek,
1 kg cukru,
1 szklanka źródlanej wody,
20 dag rodzynek,
skórka otarta z 2 cytryn,
sok z 1/2 cytryny,
1 kieliszek rumu.

Reklama
Przygotowanie:

Z obranych jabłek wyciąć gniazda nasienne. Pokroić na ćwiartki. Wodę wymieszać z sokie z cytryny. Zalać owoce. Umyte rodzynki wsypac do rumu. Zagotować wodę z cukrem. Wsypac odsączone jabłka. Smażyć na małym ogniu przez kwadrans. Ostudzić. Odstawić na noc. Po czym smażyć na małym ogniu do chwili, gdy jabłka staną się przezroczyste, dodać rodzynki z brandy i skórkę cytrynową, Wymieszać, potrząsając rondelkiem. Smażyć kwadrans na małym ogniu.

Reklama
Reklama
Reklama