Ogórki z marchewką

Opublikowano: 14.04.2008, 23:07
Reklama
Składniki:
5 kg ogórków,
5 marchewek,
5 cebul,
5 ząbków czosnku,
3-4 łyżeczki soli.
Reklama
Zalewa:
1 szklanka wody,
pół szklanki octu 10%,
ćwierć szklanki oleju,
pół szklanki cukru.
Przygotowanie:
Reklama
Ogórki obrać, pokroić w plasterki, posolić. Marchewkę oskrobać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrać, drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę, posolić. Po godzinie odcisnąć ogórki i cebulę, wymieszać z resztą warzyw. Zagotować zalewę. Włożyć sałatkę do gorącej zalewy, wymieszać, przełożyć do słoików. Pasteryzować kilka minut.
Reklama
Reklama
Reklama