Ocet jabłkowy - przepis składniki i przygotowanie
Możesz go przygotować o każdej porze roku!

Opublikowano: 18.11.2014, 03:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- obierzyny z jabłek
- woda
- cukier
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na ocet jabłkowy - jest idealny do doprawiania potraw, lekkich marynat. Rozcieńczony (łyżeczka na szklankę wody, 2 porcje dziennie) działa odtruwająco, odchudzająco i odkwaszająco.
- Obierzyny z jabłek włóż do słoja.
- Zalej letnią przegotowaną, osłodzoną wodą (łyżka cukru na 1 l wody).
- Przykryj gazą, odstaw w ciepłe miejsce do sfermentowania.
- Przecedź, rozlej do butelek, zamknij.
Reklama

Zobacz inne przepisy na pyszności z jabłkami:
Pierogi z jabłkami - przepis
Szarlotka z bezą - przepis
Strudel z jabłkami - przepis
Reklama
Reklama
Reklama