Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • obierzyny z jabłek
  • woda
  • cukier
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ocet jabłkowy - jest idealny do doprawiania potraw, lekkich marynat. Rozcieńczony (łyżeczka na szklankę wody, 2 porcje dziennie) działa odtruwająco, odchudzająco i odkwaszająco.

  1. Obierzyny z jabłek włóż do słoja.
  2. Zalej letnią przegotowaną, osłodzoną wodą (łyżka cukru na 1 l wody).
  3. Przykryj gazą, odstaw w ciepłe miejsce do sfermentowania.
  4. Przecedź, rozlej do butelek, zamknij.
Reklama

Zobacz inne przepisy na pyszności z jabłkami:

Pierogi z jabłkami - przepis
Szarlotka z bezą - przepis
Strudel z jabłkami - przepis

Reklama
Reklama
Reklama