Nalewka z jeżyn
Poznaj jej zdrowotne właściwości!

Opublikowano: 03.08.2015, 14:32
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 l soku ze świeżych jeżyn
 - 1 l wódki
 - 1 kg cukru
 
Przygotowanie:
Sposób przygotowania:
- Jeżyny myjemy, wyciskamy z nich sok.
 - 2 litry soku ze świeżych jeżyn mieszamy z cukrem i wódką. Całość odstawiamy na miesiąc.
 - Po miesiącu nalewkę przecedzamy przez sito.
 - Zlewamy do butelek. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 6 miesięcy.
 - Po pół roku nalewka z jeżyn jest gotowana do spożycia.
 
Poznaj inne przepisy na jeżyny:
	Krem ananasowy z jeżynami
Placek serowy z jeżynami
Jeżyny w syropie na zimę
Reklama
Reklama
Reklama

