Marynowana kapusta
Marynowana kapusta to samo zdrowie zamknięte w pysznej formie!
Opublikowano: 13.07.2008, 19:01
Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
1 kg białej kapusty,
2 marchewki,
1 czerwona papryka,
3 ząbki czosnku,
Zalewa:
1/2 szklanki wody,
1/2 szklanki oleju,
1/2 szklanki cukru,
10 łyżek octu spirytusowego,
1 łyżka soli.
Reklama
Przygotowanie:
Kapustę cienko pokroić, marchewki obrać i zetrzeć na tarce, oczyszczoną paprykę pokroić w cienkie paseczki. Czosnek obrać, ząbki pokroić na 4 części. Składniki wymieszać i ułożyć w sterylnych słojach. Składniki zalewy wymieszać, zagotować, odstawić na kilka minut. Gorącą zalewą zalać sałatkę w słojach, szczelnie zamknąć.
Reklama
Reklama
Reklama