Jak zrobić marynowaną fasolkę szparagową - przepis
Zachowaj jej pyszny smak na dłużej!

Opublikowano: 29.07.2015, 07:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3 kg fasolki szparagowej
- koper
- ziele angielskie
- listki laurowe
- czosnek
- gorczyca
Reklama
Na zalewę:
- łyżka soli
- 6 łyżek cukru
- 1,5 szklanki octu 10%
- 7 szklanek wody
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić marynowaną fasolkę szparagową!
- Fasolkę umyj, odetnij końcówki i gotuj we wrzątku przez 5-6 minut.
- Odcedź zimną wodą.
- Gdy lekko wystygnie, układaj ciasno w słoikach. Najlepiej ustawiać ją pionowo.
- Do każdego słoika dołóż gałązkę kopru, jeden ząbek czosnku, 2 listki laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego i 4-5 ziarenek gorczycy.
- Składniki zalewy zagotuj.
- Wrzącą zalewą wypełnij słoiki i szybko zakręć. Pasteryzuj przez około 30 minut.
Reklama
Zobacz też nasze pomysły na zapiekanki:
Zapiekanka z makaronem i mięsem - przepis
Zapiekanka gyros - przepis
Zapiekanka rybna z kalafiorem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama