Maliny w soku własnym - przepis składniki i przygotowanie
Maliny w soku własnym to jedne z najpyszniejszych przetworów!

Opublikowano: 08.07.2016, 06:24
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 kg malin
- 4 łyżki cukru
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na maliny w soku własnym!
- Maliny przebierz, odrzucając szypułki oraz owoce uszkodzone.
- Przełóż na sito i wkładając je do miski z wodą, płucz dokładnie.
- Owoce przełóż do rondla i podgrzewaj, aż zacznie wydzielać się sok.
- Małe słoiczki z zakrętką o pojemności około 250 ml dobrze wyparz.
- Do każdego słoiczka włóż owoce, wsyp łyżkę cukru i zalej wytworzonym podczas podgrzewania sokiem.
- Słoiczki zamknij i pasteryzuj mniej więcej 10 minut w temperaturze 100 stopni C.
Reklama
Zobacz więcej przepisów z malinami:
Babeczki malinowe - przepis
Ucierane ciasto z malinami - przepis
Jak zrobić dżem malinowy?
Polędwiczki z malinami - przepis
Reklama
Reklama
Reklama