Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 kg malin
  • 4 łyżki cukru
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na maliny w soku własnym!

  1. Maliny przebierz, odrzucając szypułki oraz owoce uszkodzone.
  2. Przełóż na sito i wkładając je do miski z wodą, płucz dokładnie.
  3. Owoce przełóż do rondla i podgrzewaj, aż zacznie wydzielać się sok.
  4. Małe słoiczki z zakrętką o pojemności około 250 ml dobrze wyparz.
  5. Do każdego słoiczka włóż owoce, wsyp łyżkę cukru i zalej wytworzonym podczas podgrzewania sokiem.
  6. Słoiczki zamknij i pasteryzuj mniej więcej 10 minut w temperaturze 100 stopni C.
Reklama

Zobacz więcej przepisów z malinami:

Babeczki malinowe - przepis
Ucierane ciasto z malinami - przepis
Jak zrobić dżem malinowy?
Polędwiczki z malinami - przepis

Reklama
Reklama
Reklama