Jak zrobić konfiturę z granatu - przepis składniki i przygotowanie
Pomysł na nietypowe przetwory!

Opublikowano: 06.11.2015, 06:44
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 szklanki pestek granatu
 - 4 szklanki cukru brązowego
 - 3 szklanki suszonej żurawiny
 - 2 szklanki wody
 
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić konfiturę z granatu!
- Nasiona granatów przetrzyj przez sitko lub ewentualnie zmiksuj blenderem.
 - Wymieszaj masę z żurawiną, cukrem i wodą.
 - Gotuj na wolnym ogniu przez 35-40 minut. Pamiętaj o częstym mieszaniu!
 - Przełóż do wyparzonych słoiczków. Konfiturę najlepiej przechowywać w lodówce.
 
Zobacz inne przepisy na przetwory:
	Jak zrobić marynowany czosnek?
Jak zrobić dżem z gruszek?
Dżem egzotyczny - przepis
Jak zrobić marynowane papryczki?
Reklama
Reklama
Reklama

