Konfitura z czereśni - przepis składniki i przygotowanie
Wykwintne i kuszące przetwory z czereśni!

Opublikowano: 28.06.2016, 06:52
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 kg czereśni
 - pół szklanki miodu, najlepiej akacjowego
 - łyżka mąki ziemniaczanej
 - sok z cytryny
 - migdały
 
Przygotowanie:
Zobacz przepis na konfiturę z czereśni!
- Czereśnie umyj dokładnie, osącz na durszlaku.
 - Usuń ogonki i pestki.
 - Owoce wrzuć do rondla, dodaj miód i sok z cytryny.
 - Gotuj na małym ogniu, aż sok w połączeniu z miodem zgęstnieje.
 - Pod koniec gotowania dodaj migdały pokrojone w słupki i mąkę wymieszaną z 1/2 szklanki zimnej wody.
 - Gorącą masę owocową nałóż do wyparzonych słoików i szczelnie zakręć.
 
Zobacz więcej przepisów z czereśniami:
	Sernik z czereśniami - przepis
Ciasto z czereśniami - 17 przepisów na desery z czereśniami
Ciasto czekoladowe z czereśniami - przepis
Tarta z czereśniami - przepis
Reklama
Reklama
Reklama

