Kompot z moreli - przepis składniki i przygotowanie
Złociste, pachnące słońcem... Zachowaj ich smak na zimę! Przetestuj kompot z moreli!

Opublikowano: 16.08.2016, 06:25
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 kg moreli (dość twardych)
 - 60 dag cukru
 -  1 l wody
 
Przygotowanie:
Zobacz przepis na kompot z moreli - to pomysł na najpyszniejsze przetwory z tych owoców! Niezbędny dodatek do rodzinnego obiadu!
- Owoce umyj, zanurz najpierw we wrzącej, a następnie szybko w zimnej wodzie.
 
Ciasto drożdżowe z morelami - przepis
- Zdejmij z owoców skórkę, przekrój na połówki i usuń pestki.
 - Z cukru i wody ugotuj syrop.
 - Połówki moreli ułóż w półlitrowych słoikach i zalej gorącym syropem.
 
- Słoje zamknij i pasteryzuj około 20 minut w temperaturze 100 stopni C.
 
Reklama
Reklama
Reklama

