Kandyzowana skórka pomarańczowa

Opublikowano: 13.12.2007, 12:01
Reklama
Składniki:
- 2 pomarańcze
- 100 ml wody
- 1 szklanka cukru
Reklama
Przygotowanie:
Pomarańcze dokładnie wyszorować, sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Zdjętą skórkę oczyścić z miękkiej białej błonki, twardszą pozostawić. Skórki zalać zimną wodą i odstawić na noc. Następnego dnia wodę odlać, skórki przepłukać i pokroić w drobną kostkę. Ze 100 ml wody i szklanki cukru ugotować syrop. Do gorącego wrzucić skórkę, gotować ok. 20 minut. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i wynieść w chłodne miejsce.
Reklama
Źródłó: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama