Dynia z migdałami przepis na pyszną przekąskę
Zrób pyszną dynię w occie. Zimą będzie wspaniałym dodatkiem do mięsa
Opublikowano: 30.05.2008, 11:52
Reklama
Czas przygotowania: 40 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
50 dag dyni,
litr octu winnego,
kilka goździków,
50 dag cukru,
10 dag rodzynek,
10 dag migdałów.
Reklama
Przygotowanie:
Umytą dynię obrać ze skórki i pokroić. Pół szklanki wody zagotować z octem, cukrem i goździkami. Włożyc dynię. Gotować 5 minut. Wyjąć łyżką cedzakową. Zalać rodzynki na 10 minut gorącą herbatą. Odsączyć. Obrać ze skórki migdały. Wszystko rozłożyć do słoików. Zalać wrzącą zalewą octową. Pasteryzować.
Reklama
Reklama
Reklama