Reklama
Składniki:

1,5 kg fasolki szparagowej,
3 łyżeczki soli,
1 kg cebuli,
600 ml białego octu winnego,
1 łyżka mąki kukurydzianej,
2 szklanki cukru,
2 łyżki musztardy,
1 łyżka kurkumy,
2 cukinie.

Reklama
Przygotowanie:

Z umytej fasolki usunąć końce. Pokroić na ukośne kawałki. Wodę zagotować z solą. Wsypać fasolkę do wrzątku. Przykryć. Gotować 20 minut. Następnie odsączyć. Obraną cebulę posiekać i ugotwać w połowie octu. Resztę octu wymieszać z mąką, musztardą, cukrem i kurkumą. Zagotować. Gotować jeszcze 10 minut. Dodać fasolę i cebulę. Zetrzeć cukinię. Dodać. Dusić kwadrans. Rozłożyć do słoików. Pasteryzować 20 minut.

Reklama
Reklama
Reklama