Reklama
Składniki:

80 dag dojrzałych pomidorów,
3 strąki czerwonej papryki,
4 średnie cebule,
100 ml octu winnego,
250 ml czerwonego wytrawnego wina,
30 dag cukru,
1,5 łyżeczki mielonego białego pieprzu,
1,5 łyżeczki soli,
1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki,
pół łyżeczki sproszkowanych goździków.

Reklama
Przygotowanie:

Sparzone pomidory obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Umyć paprykę. Usunąć wnętrze. Pokroić w kostkę. Obraną cebulę drobno posiekać. Warzywa zalać winem i octem. Gotować przez godzinę na wolnym ogniu. Doprawić. Dusić przez pół godziny. Wyparzyć słoiki. Wlać sos. Szczelnie zakręcić.

Reklama
Reklama
Reklama