Chutney pomidorowy

Opublikowano: 14.04.2008, 00:06
Reklama
Składniki:
80 dag dojrzałych pomidorów,
3 strąki czerwonej papryki,
4 średnie cebule,
100 ml octu winnego,
250 ml czerwonego wytrawnego wina,
30 dag cukru,
1,5 łyżeczki mielonego białego pieprzu,
1,5 łyżeczki soli,
1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki,
pół łyżeczki sproszkowanych goździków.
Reklama
Przygotowanie:
Sparzone pomidory obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Umyć paprykę. Usunąć wnętrze. Pokroić w kostkę. Obraną cebulę drobno posiekać. Warzywa zalać winem i octem. Gotować przez godzinę na wolnym ogniu. Doprawić. Dusić przez pół godziny. Wyparzyć słoiki. Wlać sos. Szczelnie zakręcić.
Reklama
Reklama
Reklama