Chutney jabłkowy

Opublikowano: 14.04.2008, 00:15
Reklama
Składniki:
1,5 kg kwaskowatych jabłek,
40 dag jasnych rodzynek,
1 łyżeczka imbiru,
1/4 litra wytrawnego białego wina,
sok z 1 cytryny,
40 dag cukru pudru,
1 szklanka białego octu winnego,
1 łyżka kolendry.
Reklama
Przygotowanie:
Sparzone rodzynki osączyć. Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Wino, ocet i sok cytrynowy wlać do rondla. Wsypać jabłka. Dodać rodzynki, imbir, kolendrę, cukier i ocet. Stale mieszać. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu dwie godziny. Wyparzyć słoiki. Szczelnie zamknąć.
Reklama
Reklama
Reklama