Reklama
Czas przygotowania: 45 min
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 400 g mąki pszennej,
  • 200 ml mleka,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 60 ml oleju,
  • łyżeczka soli,
  • płaska łyżeczka cukru,
  • sezam i czarnuszka do posypania.
Reklama
Przygotowanie:

Bułki bez drożdży mogą być równie pyszne i puszyste, co te przygotowywane z tradycyjnego przepisu na bułki. Będą doskonałym dodatkiem do wszystkich domowych past kanapkowych i pasztetów.

Pamiętaj, że wszystkie składniki na bułki bez drożdży, powinny być w temperaturze pokojowej.

  1. Jajka rozbij do miski, dodaj sól, cukier i roztrzep mikserem.
  2. Dolej mleko i olej, a następnie stopniowo dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia ciągle miksując.
  3. Mokrymi dłońmi uformuj okrągłe bułki i ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Posyp sezam i czarnuszką i piecz bułki bez drożdży przez 15 minut w 180 stopniach.
Reklama

Więcej o pysznych wypiekach:
Przepis na bułki drożdżowe z cynamonem
Przepis na bułki maślane
Przepis na bułki drożdżowe z serem

Reklama
Reklama
Reklama