Żurawinowy camembert

Opublikowano: 23.08.2008, 14:16
Reklama
Składniki:
2 krążki sera camembert,
1 jajko,
2 łyżki mąki,
2 łyżki bułki tartej,
1 łyżki migdałów w płatkach,
olej roślinny do smażenia,
1/2 szklanki żurawiny (do mięs),
1 łyżeczka musztardy,
sól,
pieprz,
czerwona papryka słodka.
Reklama
Przygotowanie:
Krążki sera panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z płatkami migdałów. Usmażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia z każdej strony. Żurawinę rozetrzeć z musztardą, szczyptą pieprzu, cukru i soli. Rozlać na dwa talerze. Usmażony ser delikatnie ułożyć na sosie żurawinowym.
Reklama
Reklama
Reklama