Kąski z kurczaka - przepis składniki i przygotowanie
Imprezowa przekąska!

Opublikowano: 13.01.2016, 07:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 30 dag piersi z kurczaka
- sól
- pieprz
- kurkuma
Reklama
Na ciasto:
- 2 jajka
- szklanka mąki
- 1/2 pęczka ziół (kolendra, natka pietruszki, tymianek)
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Zobacz przepis na kąski z kurczaka!
- Mięso pokrój w kawałeczki, oprósz solą, pieprzem i kurkumą.
- Zioła posiekaj.
- Jajka roztrzep, dodaj mąkę, szczyptę soli i tyle wody, żeby powstało dość gęste ciasto naleśnikowe.
- Dodaj zioła i wymieszaj.
- Olej rozgrzej w rondlu.
- Kawałki mięsa mocz w cieście naleśnikowym i smaż na głębokim tłuszczu.
- Wyjmij, osącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
- Podawaj zaraz po przygotowaniu na ciepło lub zimno z ulubionymi sosami.
Reklama
Zobacz więcej pomysłów na przekąski:
Jak zrobić placuszki z cukinii?
Tarta z ricottą i mascarpone - przepis
Sakiewki z cukinii - przepis
Jak zrobić roladki z szynki?
Tortille z kapustą pekińską - przepis
Reklama
Reklama
Reklama