Reklama
Składniki:

8 dag mąki kukurydzianej,
4 dag mąki pszennej,
6 łyżek mleka,
5 jajek,
2 łyżki posiekanych, świeżych ziół,
2 czerwone papryki,
200 ml soku pomidorowego,
8 zielonych oliwek,
5 dag sera feta,
2 łyżki oliwy z oliwek,
sól,
pieprz,
kminek w ziarnach.

Reklama
Przygotowanie:

Roztrzepać jajka z mąkami. Dodać szczyptę soli. Wymieszać. Wlać mleko. Wsypać zioła. Dokłądnie połączyć. Na dwóch patelniach rozgrzać tłuszcz. Przelać ciasto. Przykryć. Smażyć dwie tortille na złoty kolor. Pokroić paprykę. Podsmażyć na małej ilości oliwy. Oprószyć solą i kminkiem. Podlać sokiem. Dusić 5 minut. Pokroić oliwki w plasterki a fetę pokruszyć. Wsypać na torille. Przewrócić na drugą stronę. Przykryć. Podsmażyć. Polać sosem. Podawać od razu.

Reklama
Reklama
Reklama