Ziemniaczany pasztet

Opublikowano: 22.04.2008, 23:08
Reklama
Składniki:
Zagnieść ciasto z mąki, soli, jednego żółtka i masła. Schłodzić. Rozwałkować, 2/3 ciasta wyłożyć formę. Marchew ugotować, pokroić w kostkę, wymieszać z ziemniakami, plasterkami pieczarek, groszkiem, przyprawić, ułożyć na cieście. Polać śmietaną połączoną z jajkami, startym serem, solą, przykryć resztą ciasta. Żółtka rozmieszać z 2 łyżkami wody, polać pasztet. Piec w temp. 180 st. C przez 40 minut.
Reklama
Przygotowanie:
25 dag mąki,
sól,
3 żółtka,
12 dag masła,
2 marchewki,
50 dag ugotowanych ziemniaków,
20 dag pieczarek,
10 dag groszku,
pieprz,
szafran,
1/8 litra śmietany,
3 jajka,
10 dag żółtego sera,
2 białka.
Reklama
Reklama
Reklama