Zielone łódeczki
Błyskawiczna przekąska, bardzo łatwa w przygotowaniu i niezwykle atrakcynie wyglądająca na stole.

Opublikowano: 03.10.2006, 15:54
Reklama
Porcja 40 kcal. Dla 4 osób
Reklama
Składniki:
- 4 cykorie
- liście świeżej bazylii
- suszone pomidory
- 1/2 kubka orzechów włoskich
- 4 łyżki twarożku
- 2 łyżki oliwy
- pieprz
- sól
Reklama
Przygotowanie:
1. Liście cykorii dokładnie umyj i osusz. Bazylię oraz osączone z oleju pomidory pokrój w paseczki.
2. Dodaj pokruszone orzechy, twarożek, oliwę, przyprawy i wymieszaj wszystkie składniki. Napełnij farszem liście cykorii.
Rada: Zamiast suszonych pomidorów możesz użyć papryki (żółtej i czerwonej), twarożek zaś z powodzeniem zastąpisz serem feta.
Reklama
Reklama
Reklama