Zbójnickie tosty

Opublikowano: 20.03.2008, 09:44
Reklama
Składniki:
200 dag sera feta,
2 papryki,
10 kromek pieczywa tostowego,
2 pomidory,
100 dag polędwicy wędzonej,
2 łyżki śmietany,
1 cukinia,
nata pietruszki,
sól,
piperz,
1 łyżka oleju.
Reklama
Przygotowanie:
Sparzone wrzątkiem pomidory obrać ze skórki i pokroić na plasterki. Pokrojoną w plastry cukinię smażyć na olueju przez 2 minuty. Paryki przekroić na pół, usunąc gniazda nasienne. Włożyć do piekarnika aż skórka lekko sczernieje. Zdjąć skórkę. W paski pokroić paprykę. Utrzeć jogurt z serem feta. Posolić. Popieprzyć. Dodać natkę pietruszki. Włożyć tosty do opiekacza. Podgrzane tosty smarować pastą. Na każdy tost położyć plaster polędwicy, plastry pomidora, usmażoną cukinię i paprykę. Przykryć kromką chleba.
Reklama
Reklama
Reklama