Zapiekane warzywa

Opublikowano: 11.12.2007, 14:31
Reklama
Składniki:
- warzywa: pomidory, małe cukinie
- 25 dag mielonego mięsa
- 1 cebula
- 1 szklanka ugotowanego ryżu
- 15 dag żółtego sera
- sól
- pieprz
- olej
Reklama
Przygotowanie:
Warzywa do nadziewania umyć, wyjąć miąższ, cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso, podsmażyć, połączyć z ryżem i 1,2 szklanki startego sera, przyprawić. Napełnić przygotowane warzywa, posypać resztą sera, nadziane warzywa ułożyć na natłuszczonej blasze, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C, zapiekać 5 minut, aż ser się rozpuści.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama