Reklama
Składniki:

jajko,
1/4 szklanki mąki,
1 /4 szklanki mleka (pół na pół z wodą),
30 dag kiszonej kapusty,
3 parówki,
3 łyżki oleju,
6 łyżeczek keczupu,
6 łyżeczek musztardy,
sól,
pieprz,
cukier,
ostra papryka w proszku,
5 dag tartego żółtego sera,
1/2 szklanki soku jabłkowego.

Reklama
Przygotowanie:

Kapustę wsypać na rozgrzany olej. Podsmażyć. Wlać sok. Dusić 20 min. Przyprawić. Z mąki, mleka z wodą i jajka przygotować gęste ciasto. Usmażyć 3 duże omlety. Posmarować je musztardą z keczupem. Na każdym położyć parówkę i kapustę. Ukształtować rulony. Ułożyć na blasze i posypać serem. Zapiekać w temp. 200 st. C przez 20 minut.

Reklama
Reklama
Reklama