Zapiekana kalarepka - przepis składniki i przygotowanie
To bardzo niedoceniane, a tak smaczne warzywo!
Opublikowano: 21.05.2015, 05:05
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- duża kalarepka
- 2 pomidory
- 2 kulki mozzarelli
- bazylia
- 10 dag szynki w kawałku
- papryka ostra
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na zapiekaną kalarepkę!
- Kalarepkę obierz, pokrój w słupki i obgotuj we wrzątku.
- Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry.
- Dno formy do zapiekania posmaruj masłem.
- Do formy włóż najpierw obgotowaną kalarepkę, na to plastry pomidorów przełożone plastrami mozzarelli.
- Wszystko oprósz solą, pieprzem, papryką w proszku i bazylią.
- Na wierzch wyłóż pokrojoną w kostkę szynkę.
- Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i zapiekaj około 15 minut.
Reklama
Zobacz też przepisy na sałatki:
Sałatka z makaronem ryżowym - przepis
Sałatka z makaronem i salami - przepis
Sałatka z kaszy gryczanej - przepis
Reklama
Reklama
Reklama