Reklama
Składniki:

- 1/2 szklanki mleka
- 4 łyżki oleju
- 2 dag drożdży
- 30 dag mąki
- 1/2 łyżeczki soli
- 3 jajka
- 30 dag szynki
- cebula
- olej do smażenia
- 1/2 pęczka natki

Reklama
Przygotowanie:

1. Do 1/2 szklanki mleka i 4 łyżek oleju wkrusz 2 dag drożdży.

2. Do miski wsyp mąkę, 1sól, wlej rozczyn, wbij 1 jajko, wymieszaj i wyrób ciasto. Odstaw na 40 min.

3. 3/4 ciasta lekko rozwałkuj, wyłóż nim dno i boki tortownicy o średnicy 20 cm.

Reklama

4. Szynkę pokrój, podsmaż na oleju z posiekaną cebulą. Dodaj 1/2 pęczka natki, wbij jajko. Farsz wyłóż na spód. Przykryj resztą ciasta. Posmaruj jajkiem. Piecz 45 min (190 st. C).

Reklama
Reklama
Reklama