Reklama

Przygotowanie i pieczenie ok. 30 min * 1 porcja – ok. 190 kcal

Reklama

Składniki na 6 porcji:
Na ciasto:

- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- 1 łyżka masła
- 5 łyżek wody
- sól

Na pastę:
- 25 dag koziego twarożku
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki śmietany
- 1 żółtko ugotowane na twardo
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:

1. Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto. Cienko je rozwałkuj, pokrój na nieduże prostokąty równej wielkości.

2. Kawałki ciasta ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i upiecz na złoty kolor.

3. Twarożek utrzyj na jednolitą masę z posiekanym czosnkiem, pokruszonym żółtkiem i śmietaną. Pastę dopraw do smaku solą
i pieprzem.

4. Przełóż nią ostudzone kawałki pieczywa. Twarożkiem możesz też ozdobić wierzch markiz.

Reklama

Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>

Reklama
Reklama
Reklama