Wykwintny bukiet przekąsek

Składniki:
1 puszka sardynek w oleju,
1 limonka,
15 dag sera feta,
2 łyżki oliwy z oliwek,
1/2 łyżeczki suszonej papryki,
3 łyżki orzeszków pistacjowych,
1 mała bagietka,
15 dag sosu tobasco,
6 cieniutkich plasterków szynki,
3 duże pomidory,
10 dag gotowej sałatki jarzynowej z szynką,
20 dag sera brie,
20 dag gotowej sałatki Waldorf,
1 kabanos.
Przygotowanie:
Sardynki osaczyć z oleju na ręczniku kuchennym, rozłożyć na 6 talerzach. Limonkę umyć, osuszyć, przekroić na pół. Każdą połówkę pokroić na 6 cieniutkich plasterków, układać na sardynkach. Fetę pokroić na 6 kawałków, rozłożyć na talerzach. Skropić oliwą, posypać papryką i posiekanymi orzeszkami pistacji. Bagietkę pokroić ukośnie na 6 kromek. Posmarować tobasco, obłożyć plasterkiem szynki i ewentualnie przybrać listkiem świeżej bazylii. Pomidory umyć, przekroić na pół i lekko wydrążyć. Miąższ wymieszać z sałatką z mięsem i napełniać nim wydrążone pomidory. Ułożyć na talerzach. Brie pokroić na 6 kawałków jak tort. Na każdym kawałku położyć porcyjkę sałatki Waldorf. Kabanosa pokroić na 12 kawałków, nadziewać na wykałaczki i umieścić w bagietce.