Reklama
Składniki:

1 opakowanie tortilli,
1 puszka kukurydzy,
1 puszka czerwonej fasoli,
1 kg mielonej wieprzowiny,
1 cebula,
150 ml koncentratu pomidorowego,
olej do smażenia,
1 łyżeczka chili,
pieprz,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać mięso mielone i razem smażyć około 8 minut, cały czas mieszając. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i smażyć wszystko razem jeszcze 5 minut. Przygotowaną masę przyprawić solą i pieprzem. Fasolę i kukurydzę (osączone) włożyć do mięsa, wymieszać i podgrzewać 5 minut. Jeśli masa jest bardzo gęsta można dodać gorącej wody. Pod koniec dodać chilli. Placki tortilli układać kolejno na rozgrzanej patelni i smażyć z każdej strony kilka sekund. Gorące tortille przełożyć na talerz i nadziać mięsnym farszem. Zwinąć w roladki. Podawać z dodatkiem ostrego sosu pomidorowego.

Reklama
Reklama
Reklama