Tortille z warzywami

Składniki:
4 średnie ziemniaki,
40 dag pieczarek,
2 średnie papryki,
2 duże pomidory,
1 duża cebula,
6 jajek,
4 łyżki oliwy,
1 łyżeczka pieprzu czarnego,
1 łyżeczka oregano.
Przygotowanie:
Ziemniaki i pieczarki pokroić w plasterki, wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć na niewielkim ogniu. Cebulę, papryki oraz obrane ze skórki pomidory pokroić w małą kostkę. Gdy ziemniaki będą na wpół miękkie wrzucić na patelnię warzywa, przyprawić solą, pieprzem i oregano, wymieszać i smażyć pod przykryciem do miękkości. Roztrzepać jajka z odrobiną soli i pieprzu, wrzucić do niej warzywa z patelni i wszystko wymieszać. Następnie całość wlać na gorącą patelnię i smażyć na małym ogniu, aż na wierzchu pojawią się bąbelki. Wówczas na patelni położyć duży talerz i odwrócić ją do góry nogami. Zsunąć placek z powrotem na patelnię i usmażyć drugą stronę na złoty kolor.