Tortille z szynką i warzywami

Opublikowano: 31.03.2008, 22:19
Reklama
Składniki:
20 dag kapusty pekińskiej,
10 dag gotowanej szynki,
4 gotowe tortille,
2 pomidory,
mielona słodka papryka,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Kapustę pekińską pokroić na małe paseczki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki, wyjąć część miąższu z pestkami, dodać go do poszatkowanej kapusty i dokładnie wymieszać. Doprawić pieprzem. Ćwiartki pomidorów przekroić na pół.
Na każdej tortilli położyć plasterek szynki oraz porcję kapusty i pomidorów. Zwinąć w ruloniki, zawinąć w folię aluminiową, odłożyć na 20 minut. Po tym czasie tortille rozwinąć z folii i przełożyć na talerzyki. Bezpośrednio przed podaniem posypać je mieloną słodką papryką.
Reklama
Reklama
Reklama