Reklama
Składniki:

1 duża tortilla,
10 dag pieczarek,
1 cebula,
20 dag brokułów,
1 czerwona papryka,
2 łyżki masła,
3 łyżki soku z cytryny,
bazylia,
oregano,
1 łyżeczka chili w proszku,
4 gałązki natki z pietruszki,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Pieczarki pokroić w plasterki, a następnie skropić sokiem z cytryny.


Cebulę pokroić w drobną kostkę. Brokuły podzielić na mniejsze kawałki, paprykę pokroić na cienkie plasterki. Na patelni z rozgrzanym masłem, oregano, bazylią oraz natką pietruszki, zeszklić
do miękkości cebulę. Dodać


paprykę, brokuły oraz pieczarki, całość smażyć przez 4 minuty. Doprawić solą, pieprzem oraz chili.


Tortillę podgrzać według sposobu na opakowaniu.


Przygotowane nadzienie nakładać na tortillę. L

Reklama


ewą i prawą stronę tortilli złożyć do środka a następnie zawinąć tortille w rulon.

Reklama
Reklama
Reklama