Tortilla ze świeżymi warzywami

Składniki:
1 duża tortilla,
10 dag pieczarek,
1 cebula,
20 dag brokułów,
1 czerwona papryka,
2 łyżki masła,
3 łyżki soku z cytryny,
bazylia,
oregano,
1 łyżeczka chili w proszku,
4 gałązki natki z pietruszki,
sól,
pieprz.
Przygotowanie:
Pieczarki pokroić w plasterki, a następnie skropić sokiem z cytryny.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Brokuły podzielić na mniejsze kawałki, paprykę pokroić na cienkie plasterki. Na patelni z rozgrzanym masłem, oregano, bazylią oraz natką pietruszki, zeszklić
do miękkości cebulę. Dodać
paprykę, brokuły oraz pieczarki, całość smażyć przez 4 minuty. Doprawić solą, pieprzem oraz chili.
Tortillę podgrzać według sposobu na opakowaniu.
Przygotowane nadzienie nakładać na tortillę. L
ewą i prawą stronę tortilli złożyć do środka a następnie zawinąć tortille w rulon.